Operativa avdelningen

Räddningstjänsten Mälardalens uppdrag är att bidra till att skapa ett tryggare och säkrare samhälle för alla invånarna i förbundets sex medlemskommuner. Vi jobbar aktivt med att förebygga så att färre olyckor inträffar och att färre skadas - dygnet runt, årets alla dagar.

Att ha förmånen att vara någon som andra litar på och ser upp till är vi stolta över. Vi är en räddningstjänst och arbetsplats som är till för alla. Där vårt främsta arbete är för andra men även för varandra. Den viktigaste resursen vi har är våra medarbetare därför läggs ett stort fokus på en säker arbetsmiljö med trygga och förtroendegivande medarbetare samt ledare. Vi är en modig organisation som tar hand om varandra - vi är varandras arbetsmiljö. 

Den här tjänsten tillhör räddningsavdelningen och har cirka 220 medarbetare allt ifrån brandman, styrkeledare, insatsledare, personalplanerare, samordnare och chef. Avdelningen arbetar med beredskap, räddningstjänst och insatsutvärdering över förbundets geografiska yta. Till avdelningen ingår också funktioner som ska stödja avdelningen med bland annat övning, utbildning, personalplanering, samordning av deltidsorganisationen, utveckling, analyser, projekt, uppföljning, samordning och omvärldsbevakning.

ARBETSUPPGIFTER

Ditt arbete är att förebygga och begränsa skador på människor, egendom och miljö. Vårt uppdrag är komplext och vi verkar både förebyggande och skadeavhjälpande. Som brandman är du först på plats vid olyckor och bränder, hanterar svåra situationer och stöttar drabbade. Vi förbereder oss för olika typer av insatser genom teoretiskt och praktiskt öva på olika olycksscenarier. Efter varje övning och insats drar vi lärdomar för att förbättra våra metoder på insats och stärka det förebyggande arbetet.

I det skadeavhjälpande arbetet, som sker dygnet runt, tar vi oss an allt ifrån bränder till drunknings- och trafikolyckor samt insatser mot farligt ämne. I rollen ingår även underhåll av utrustning och andra förekommande arbetsuppgifter inom hela räddningstjänstens verksamhetsområde. Det finns också möjlighet i framtiden att utvecklas som räddningsdykare samt inom nationell kemresurs.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har:
- Genomfört minst två terminer på SMO vid anställningens början eller motsvarande utbildning enligt äldre utbildningssystem.
- Körkort med B-behörighet.
- Godkänt rullbandstest enligt AFS 2019:3 inte äldre än 6 månader. Intyg bifogas ansökan eller genomförs på vår testdag.
- Godkänt intyg för att ha klarat simkunnighetskraven enligt Guldbojen.

Det är också meriterande om du har:
- Yrkeserfarenhet från deltid eller heltid inom räddningstjänsten
- Yrkeserfarenhet från andra yrkesgrupper med koppling till räddningstjänstens uppdrag.
- Grundutbildning rök- och kemdykare enl. AFS med godkänd läkarundersökning vid anställningens början.
-C-körkort

Som person ser vi gärna att du är lugn, stabil i pressade situationer och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Du har god social och empatisk förmåga och vill arbeta med människor i olika miljöer. Du tar ansvar för dina uppgifter och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete. Vi vill också att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer samt är självgående genom att ta ansvar för dina uppgifter. 

Placeringen är vid vår heltidsstation i Köping.

 

TIDSPLAN

Senaste ansökningsdag               10 mars

Antagningstester                         15 mars

Introduktionsutbildning               april-maj 2024

 

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Köping
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/5
Kontakt
  • Anders Ellow, 010-1798342
  • Hans Tollbom, 010-1798219
Publicerat 2024-02-28
Sista ansökningsdag 2024-03-28

Tillbaka till lediga jobb